Renungan Bersama

Bismillahirrahmanirrahim...
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Dalam kehidupan ini, Kita sentiasa inginkan yang lebih baik. Kita kuat belajar, kuat bekerja tapi kenapa Kita masih menjalani kehidupan yang sukar? Terperangkap dalam sistem “belajar rajin-rajin nanti dapat kerja bagus-bagus”..(tapi bos yang kaya, betul tak? )kita cukup2 makan aje...nak lebih kena la buat loan, ye tak?

Ok. Keje dah bagus, duit ada la sikit2, tapi masa pula tak ada (bukan freedom namanya!), duit guna hari-hari tapi gaji sebulan sekali, belum tengah bulan dah sesak. Nak tunggu hujung bulan makan mee maggi la jawabnye @ berhutang plak dengan kawan2.

Nak kawin? Agak2 kalau tak buat loan dapat tak kumpul duit untuk belanja kawin? Lepas kahwin hutang keliling pinggang (personal loan dapat sedap sebulan, bayar balik seksa 5-6 tahun!!), nak bagi duit kat mak ayah RM100-RM200 sebulan pun belum tentu kita dapat bagi, apatah lagi nak hantar mak ayah ke Mekah.

Bagi yang dah kawin plak. Anak2 nak kena bagi makan juga, cukup ke keperluan mereka selama ni dengan gaji kita? Apa yang anak2 kita nak, diorang boleh dapat ke? Ke kita cuma bagi alasan yang tu tak bagus yang ni tak boleh. Hakikatnya kita tak punya cukup wang untuk beli keperluan2 itu semua.

Siang Malam keje dari pagi sampai la tengah malam semata2 nak dapatkan duit lebih. Untuk sapa? untuk keperluan keluarga? untuk kesenangan hidup? macamana dengan masa dengan anak2? dengan isteri? dengan suami? tapi sampai bila?

Bila dah pencen kena pegang senapang lagi, sepatutnya masa tua kita cuma berehat & beribadah. Ada duit plak tak boleh nak guna maklumla kena simpan buat pelaburan di ASB untuk dapat 7-10% dividen setahun, cukup ke?

Hari ini Tuhan beri peluang (selalunya dalam keadaan Kita tak bersedia), maka kalau Kita tolak Hari ini, samalah seperti menolak pemberian Tuhan (kufur nikmat)…

Jadi, kami di sini ingin membantu anda menjana pendapatan sampingan yang lumayan. Masa bersama keluarga cukup banyak, berpeluangan melancong 3-4 kali setahun, harta & pangkat diwarisi, paling penting kesihatan keluarga terjamin.

Dengan menyertai MyJ Project,Kami akan tunjukkan jalan, kami ada sistem terbaik & bimbingan berterusan untuk memastikan setiap yang join tiada alasan untuk gagal.

Namun demikian tiada sebarang unsur paksaan untuk anda , kami beri anda peluang, anda sendiri yang menentukan kehidupan bagaimana yang anda mahu. Percayalah, dalam dunia ini, WANG bukan segala-galanya TETAPI segala-galanya memerlukan WANG!

Wallahualam.

0 kata-kata positif:

Related Posts with Thumbnails